Frissítve: 2019.10.15. 10:45
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a hitelkalkulátorról

  Hitelkalkulátorunk az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. A hitelek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza adatbázisunk és a beállított hitelösszegre és futamidőre - és egyéb személyre szabási lehetőségek esetén azoknak megfelelően - számoljuk ki a törlesztőrészletet, kamatot, THM-et és a kezdeti költségeket is.

  Egyes speciális hitelekhez, vagy kedvezményrendszerekhez egyéb adatokat is meg lehet adni a még személyre szabottabb kalkulációhoz. Ezeknél a találatoknál a „Személyre szabás” gombra kattintva tudod finomhangolni az adott hitelt.

  A bankok aktuális kezdeti költségeket érintő akcióival és díjvisszatérítéseivel a legtöbb esetben számolunk, de ha ezekért olyan feltételeket szabnak, amelyeket mi magunk sem vállalnánk hiteligénylőként (például életbiztosítás megkötését), akkor az alapértelmezett beállítások szerint ezekkel nem számolunk. A találatban lévő „Rövid leírás" gombra kattintva részletesen kifejtjük, hogy milyen akcióval, kamat(felár) kedvezménnyel számoltunk és ehhez milyen feltéleknek kell megfelelni. Hitelkalkulátorunk ezekben az esetekben már a csökkentett díjakkal számol.

  Nem jelenítjük meg az összes elérhető akciót, kamat(felár) kedvezményi lehetőséget, különösen ha csak bizonyos munkáltatónál dolgozók vagy városban lakók számára érhetőek el, vagy bármi egyéb olyan feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető. Az olyan ajánlati leveles, edm-ekben vagy direkt promócióban szereplő termékeket, kezdeti költség vagy kamat(felár) kedvezményeket sem tartalmazza hitelkalkulátorunk, amelyek csak előre kiválasztott, leszűrt vagy adott banknál meglévő ügyfelek számára elérhetőek, vagy éppen nem publikusak.

  Hitelkalkulátorunk figyelembe veszi, ha adott bank hitelösszeg sávonként vagy futamidő sávonként eltérő kamatot, vagy kamatfelárat határoz meg.

  Egyes bankoknál előfordulhat, hogy ügyfélminősítési kategóriák szerint állapítják meg a hitel kamatát, kamatfelárát, vagyis a bank hitelelbírálási rendszerétől (scoring) és az adós jövedelmi és egyéb paramétereitől függően különböző kamattal vagy kamatfelárral hitelezi az igénylőket. Mivel nem publikusak ezek az értékelési rendszerek, így nem tudjuk megállapítani, hogy az egyes látogatók pontosan (még ha bizonyos adatokat meg is adnak magukról) melyik ügyfélminősítési kategóriába esnek.

  A hitelkalkulátor a jövedelem alapján is szűrheti a találatokat – ha beállítod, hogy 250.000 Ft-nál magasabb jövedelmed van, akkor még kedvezőbb árazású személyi kölcsönöket is megmutatunk. Minden hitelnél megtekintheted az akciós feltételeket és a kezdeti költségeket, ha a találatban a „Rövid leírás" gombra kattintasz.

  A személyi hiteleket sorba tudod rendezni az oszlopok (törlesztőrészlet, visszafizetendő, THM) alapján is. Alapértelmezetten az összesen visszafizetendő oszlop szerint rendezzük a találatokat, úgy gondoljuk, hogy ez mutatja meg a legjobban az egyes hitelek közötti különbséget.

  Más hitelkalkulátorokkal szemben rendszerünk valós adatokat tartalmaz, melyeket a bankok is gyakorta ellenőriznek.

  A hitelkalkulátorban törekszünk arra, hogy a Magyarországon működő és aktívan hitelező bankok személyi kölcsöneit feldolgozzuk. Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy átmenetileg nem mutatjuk a hitelkalkulátorban. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások személyi hiteleit nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a hitelkalkulátorban.
  A kalkuláció során azt vesszük alapul, hogy határidőben, pontosan fizeted a hiteledet, ezért nem számolunk késedelemi díjakkal.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást.

  Bizonyos esetekben, ha adott hitelt csak speciális futamidőkre vagy hitelösszegre lehet igényelni, előfordulhat, hogy hitelkalkulátorunk a hitelösszeget vagy a futamidőt felfelé vagy lefelé kerekíti, és a kerekített értékeknek megfelelően számoljuk ki a törlesztőrészletet, THM-et, kezdeti költségeket és egyéb paramétereket. Kerekítésnél a találatnál minden esetben feltüntetjük, hogy milyen hitelösszegre vagy futamidőre számolta ki az értékeket hitelkalkulátorunk.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután a kalkulátorban személyi kölcsönt igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői, hogy segítségedre legyenek a hitelügyintézésben. Általában telefonon egy előszűrést készítenek, hogy megállapítsák mennyi személyi kölcsönt tudnak nyújtani. Ezután segítenek időpontot foglalni az általad kiválasztott bankfiókba, hogy egyeztethess az ügyintézőjükkel a továbbiakról. 

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt személyi kölcsönt, mintha bemennék a bankba?

  Igen.

  Mivel a banki termékek folyamatosan változó kondíciói között nagyon nehéz eligazodni segítség nélkül, mindenképpen érdemes a hitelkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A hitel-összehasonlító használatával és a megfelelő személyi kölcsön kiválasztásával akár több százezer forintot is megspórolhatsz.

 • Mik a személyi kölcsön felvételének lépései és mennyi idő amíg a hitelhez hozzájutok?

  Személyi hitel ügyintézése körülbelül 2 hét, ha személyesen, egymagad intézed.

  A hitel felvételének lépései:

  1. Személyi kölcsönök összehasonlítása és szimpatikus termék igénylése hitelkalkulátorunk segítségével.
  2. Egyeztetés banki partnerünkkel, előszűrés elkészítése (hogy tudd, mennyi hitelt kaphatsz).
  3. Hiteligényléshez szükséges dokumentumok bankban történő leadása (hitelkérelem befogadása).
  4. Hitelbírálat, majd pozitív döntés esetén szerződés a bankkal, hitelfolyósítás.

  További hasznos tanácsokat itt találsz.

 • Mennyi hitelt kaphatok?

  Ezt pontosan nem tudjuk megmondani, hiszen függ az életkorodtól, jövedelmedtől, munkahelyedtől, egyéb hiteleidtől, stb.
  Mivel a személyi kölcsönnél csak a jövedelmed nyújt fedezetet a hitelre, a bankok maximum az egy éves jövedelmednek megfelelő összeget szokták így nyújtani. A gyakorlatban viszont inkább a havi igazolható bevételednek a 3-6-szorosát szokták felkínálni.

 • A hitelkalkulátor a személyi hitelek összes kezdeti költségét feltünteti?

  Nem. A költségek kiszámolásánál a THM rendeletben írtakat követjük, mely alapján a személyi kölcsön felvételéhez szorosan kapcsolódó költségeket tüntetjük fel (melyeket a banknak kell megfizetni). Általánosságban elmondható, hogy a közjegyzői díjat és a különböző biztosítások (életbiztosítás, stb.) díjait nem tartalmazza az általunk feltüntetett kezdeti költség, viszont ezekre ritkán vagy csak nagy összegű kölcsönök esetén van szükség.

 • Eljött a biztonságos személyi kölcsönök kora

  Régóta meredek emelkedőn van a személyi kölcsönök piaca és az idei év is bővüléssel indult. A személyi kölcsönök népszerűsége többek között azzal magyarázható, hogy részben átvették a korábban népszerű szabad felhasználású jelzáloghitelek szerepét. Egyrészt, mert a személyi kölcsönök kamata jelentősen csökkent, másrészt sokkal egyszerűbben igényelhetők, mint a jelzáloghitelek, ráadásul a hitelfelvételi költségek is alacsonyabbak a személyi kölcsönök esetében, mert nincs értékbecslés, közjegyzői...
 • Tudtad, hogy ezzel a kölcsönnel pár nap alatt sokat spórolhatsz?

  Sokszor hallottuk már azt a mondatot, hogy váltsuk ki régi hiteleinket kedvezőbbre. Csak éppen sokan azzal nincsenek tisztában, hogy milyen hiteleket lehet kiváltani és mivel. Összeállításunkban megmutatjuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre már meglévő, ingatlan fedezet nélküli hiteleink csökkentésére.
 • Így lesz kevesebb a törlesztő már a következő hónapban

  Januárban sokan szoktak fogadalmat tenni, hogy majd az új évben több pénzt tesznek félre, többet dolgoznak, vagy megpróbálnak minél többet visszafizetni a hitelükből, hogy végre megszabadulhassanak tőle. Szerencsére nem csak kemény munkával vagy még több spórolással, megszorítással lehet ezt elérni. Ha körülnézünk a bankok ajánlatai között, akkor könnyen találhatunk olyan kedvező hitelajánlatokat, amikkel havonta tízezreket spórolhatunk, ha a régi hitelünket kedvezőbbre cseréljük. 
 • Ezért fizesd most még pontosabban a devizahiteledet, mint eddig bármikor

  Teljesen át is rendezheti a bankszektor jelenlegi képét a devizahitelek piaci alapú forintosítása.
 • Személyi kölcsön

  Olyan hitel, melyet szabadon felhasználhatsz, a hitelösszeg bármire elkölthető. A kölcsönnek (a szabad felhasználású jelzáloghitellel ellentétben) nincs ingatlanfedezete. Ez esetben mint hitelfelvevő csupán jövedelmedet mutatod fel, ami egyben a kölcsön egyedüli biztosítéka. Amennyiben nem fizeted hiteledet, a banknak jogában áll a bankszámládra érkező fizetésből a törlesztőrészletnek megfelelő összeget terhelni. Az átlagos futamidő 12-84 hónap és az igényelhető hitelösszeg általában 100.000-5.000.000 Ft között van.

  A 2010.03.01. után kötött nem lakáscélú szerződéseknél részleges vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra, ha a fennálló tartozás nem haladja meg az 1.000.000 Ft-ot és az ezt megelőző tizenkét hónapban előtörlesztés nem volt.

 • Jövedelem (elfogadható jövedelem)

  Bevétel, mely az elvégzett munkáért vagy szolgáltatásért jár. A háztartásokban a legfőbb jövedelemforrás a munka, melyért munkabért (pénzt vagy természetbeni juttatást) kap a munkavállaló a munkáltatótól. Származhat azonban még más forrásból is (saját vállalkozás, ingatlan-bérbeadás, befektetett tőke utáni hozam stb.), illetve valamilyen egyszeri, rendkívüli bevételből (örökség, nyeremény). Minden bank egyedileg dönt a jövedelmek elfogadhatóságáról.

 • Szabadon felhasználható jövedelem

  Az összes havi kiadás után a jövedelmünkből fennmaradó összeg. A bankok ezt úgy állapítják meg, hogy az igazolt jövedelmeket (pl. munkabér, lakáskiadásból származó jövedelem, családi pótlék, GYES, vállalkozásból származó jövedelem, stb.) összeadják, majd ezekből kivonják a más (ki nem váltandó) hitelek törlesztésére fordított összeget. Ebből még levonják az adott család megélhetési költségeit (ehhez gyakran használják a KSH által közölt megélhetési költségeket), majd így megkapják azt az összeget, ami szabadon felhasználható. Általában ennek az összegnek egy bizonyos százaléka lehet az új hitel törlesztőrészlete - ezt a bank belső szabályzatai tartalmazzák, bankonként ennek mértéke eltérhet. 
  A jövedelmek elfogadásánál is különbözőképpen számolnak a bankok, bizonyos pénzintézetek 100%-ban elfogadják pl. a lakáskiadásból származó, igazolható jövedelmet, míg mások csak annak 50%-át fogadják el.

 • Adósminősítés

  Annak elemzése, hogy az adós tartozásának visszafizetése milyen kockázatokkal jár. Máshogyan fogalmazva az adós jövőbeli várható fizetési képességének és hajlandóságának vizsgálata. Gondos elemzésen alapul és az ügyfél nemfizetési kockázatáról ad képet. Értelemszerűen minél jobb hitelminősítési kategóriába tartozik valaki, annál olcsóbban kaphat hitelt, hiszen a bank kockázata is alacsonyabb.
  Az adósminősítés során, a hitel típúsától függően, a bank megvizsgálja a hiteligénylő(k) igazolt jövedelmét és egyéb bevételeit, valamint jelzáloghiteleknél a fedezetül felajánlott ingatlant is. Sok esetben a hiteligénylő egyéb hiteleit, hitelszerű kiadásait is átnézik és főként ezek alapján számolják ki, hogy az igénylő hitelképes-e.

 • Kamatperiódus

  Az az időszak, amelyen belül a felvett hitel kamata nem változik. A bank csak a kamatperiódus fordulónapján változtathatja meg a hitel kamatát. Hitelszerződés megkötésénél bizonyos esetekben lehetőség van a kamatperiódust kiválasztani. Minél hosszabb a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, ha rosszabbodó gazdasági helyzetre vagy emelkedő alapkamatra számítunk. Jelzáloghiteleknél általában javasolt legalább egyéves kamatperiódusú hitelt választani. Fedezetlen hiteleknél (pl. személyi kölcsön) sokszor nem értelmezhető a kamatperiódus, mivel a futamidő végéig garantálja a hitelintézet, hogy a hitel kamata nem fog megváltozni.

 • Közjegyzői okirat

  Olyan okirat, amely közjegyző által aláírtan tanúsítja az okiratba foglalt nyilatkozat megtételét, annak helyét, idejét és módját, illetve, hogy az okirattal tanúsított adatok és tények a valóságnak megfelelnek. Jelzálogszerződésnél általában kétféle kötelezettségvállaló nyilatkozatot (közjegyzői okiratot) használnak a bankok – ezek közül csak egyfélét kell aláírni:
  Egyoldalú: A hiteligénylő jelzáloghitel kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségvállalását tartalmazza.
  Többoldalú: Ugyanaz, mint az egyoldalú, csak ebben az esetben magát a kölcsönszerződést foglalják közjegyzői okiratba (általában ennek magasabb a díja).

 • Kezdeti költség(ek)

  A hitelfelvétel során azokat az egyszeri kiadásokat nevezzük kezdeti költségeknek, melyek megfizetése nélkül a bank nem fogja a hitelt folyósítani. Ezek közé tartozik az értékbecslési díj és a közjegyzői díj is. Akciók keretében a bankok sokszor a kezdeti költségek egy részét elengedhetik vagy a folyósítás után jóváírhatják az adós számláján  - cserébe viszont a bankhoz történő jövedelemátutalást vagy egyéb banki termékek igénybevételét írhatják elő.

 • Előtörlesztés

  Amikor az adós az esedékes törlesztőrészleten kívül legalább háromhavi törlesztőrészletet előre kifizet a bank részére. Ekkor a bank előtörlesztési díjat számíthat fel, ami lehet fix összeg vagy az előtörleszteni kívánt összeg néhány százaléka.

  2016.03.21. után kötött jelzáloghitel részletes vagy teljes előtörlesztése (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra

  - a bank által kötelezően előírt előtörlesztés teljesítése esetén,

  - ha az előtörlesztés visszafizetési biztosítékként kötött lakástakarék-pénztári vagy biztosítási szerződés alapján történik,

  - a kamatperiódus lejárata után a kamat emelkedése esetén díjmentes a végtörlesztés, amennyiben a végtörlesztési igényt a kamatperiódus-forduló előtt legkésőbb 60 nappal jelzed a bank felé, és az összeg legkésőbb a kamatperiódus-forduló napján rendelkezésre áll a törlesztésre megjelölt bankszámlán.

 • Előtörlesztési díj

  Ha a hitelszerződéstől eltérő időpontban történik a törlesztés, akkor a bank külön díjat számíthat fel. Ez lehet fix összeg vagy az előtörleszteni kívánt összeg néhány százaléka.

  2016.03.21. után kötött jelzáloghitel részletes vagy teljes előtörlesztése (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra

  - a bank által kötelezően előírt előtörlesztés teljesítése esetén,

  - ha az előtörlesztés visszafizetési biztosítékként kötött lakástakarék-pénztári vagy biztosítási szerződés alapján történik,

  - kamatperiódus lejárata után a kamat emelkedése esetén díjmentes a végtörlesztés, amennyiben a végtörlesztési igényt a kamatperiódus-forduló előtt legkésőbb 60 nappal jelzed a bank felé, és az összeg legkésőbb a kamatperiódus-forduló napján rendelkezésre áll a törlesztésre megjelölt bankszámlán.

  Egyéb esetben a díj mértéke a betörlesztett összeg maximum 1,5%-a, amennyiben az elő/végtörlesztés kamatperiódus-fordulókor történik, és legfeljebb 2%, amennyiben az elő/végtörlesztés nem kamatperiódus-fordulókor történik.

 • Igazolt jövedelem

  Szabadon (azaz az adók és járulékok levonása után) elkölthető pénzösszeg, melyet a magánszemély bankszámlájára, vagy készpénzben havi rendszerességgel kap. Igazolt havi nettó jövedelemnek nevezzük azokat a jövedelmeket, melyeket hivatalos dokumentumokkal tudsz igazolni, pl. NAV (APEH) jövedelemigazolás, bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás, nyugdíjrészletező.

 • Futamidő

  A pénzintézettel kötött hitelszerződésben foglalt időtartam, mely alatt köteles vagy visszafizetni a felvett hitelt, annak minden díjával, kamatával és költségével együtt. A futamidőt meg lehet változtatni az eredeti szerződés módosításával.

 • Hitel

  Pénzintézet által üzletszerűen (díjak, kamatok és egyéb költségek fejében) adott pénzösszeg, melyet az adós (az esetek túlnyomó többségében) részletekben köteles visszafizetni. Hitel igényelhető előre meghatározott céllal (áruvásárlás, ingatlanvásárlás), vagy cél nélkül (szabad felhasználás) is.

 • Fogyasztási hitel

  Természetes személy által igényelhető hitel (pl. személyi kölcsön, hitelkártya, áruhitel), mely szabadon felhasználható, vagyis akármire elkölthető. Jelzálog alapú szabad felhasználású hitelt nem szokás fogyasztási hitelnek hívni.

  A 2010.03.01. után kötött nem lakáscélú szerződéseknél részleges vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) esetén külön díj nem kerül felszámításra ha a fennálló tartozás nem haladja meg az 1.000.000 Ft-ot és a megelőző tizenkét hónap alatt előtörlesztés nem volt.

 • Provident - 2019-08-06 - Bizalom Plusz Heti és Havi kölcsön

  A Provident 2019. augusztus 6.-tól augusztus 26-ig Bizalom Plusz Heti és Havi kölcsönt kínál azon ügyfeleinek akik:

  - kölcsönigénylési szándékuk jelzésének időpontjában nem állnak kölcsönjogviszonyban a Providenttel (aktív kölcsönjogviszonyból eredően nem áll fenn tartozásuk),

  UGYANAKKOR

  - korábban a Provident ügyfelei voltak, és az utolsó kölcsönjogviszonyból eredő tartozásukat (ide nem értve a Provident által felmondott és azt követően rendezett kölcsönszerződéseket) 2019. február 5. és 2019. április 15. napja között fizették vissza a Provident részére, ÉS

  - 2019. augusztus 6. és 2019. augusztus 26. napja között jelzik a Társaság felé Provident Bizalom Plusz Heti vagy Provident Bizalom Plusz Havi kölcsönre vonatkozó igénylési szándékukat. 

  A Provident Bizalom Plusz Heti Kölcsön főbb jellemzői: igényelhető kölcsönösszeg 100.000 Ft – 570.000 Ft, futamidő 110 hét, éves ügyleti kamat 15,28%, THM 16,4%; 

  A Provident Bizalom Plusz Havi Kölcsön főbb jellemzői: igényelhető kölcsönösszeg 100.000 Ft – 1.500.000 Ft, futamidő 30 hónap, éves ügyleti kamat 15,43%, THM 16,6%.

 • Cetelem Bank - 2019-08-06 - Akciós személyi kölcsön augusztus 6-8. között

  Augusztus 6-8. között ismét rövid akciót hirdet a Cetelem. Az akció ideje alatt 6,9%-os kamattól lesz elérhető a személyi kölcsön. Referencia THM: 7,57% (3.000.000 Ft; 60 hó, 1%-os folyósítási díj esetén). A 6,90% kamat 3.000.000 – 9.900.000 Ft, 60 hónap között érhető el.
  Reprezentatív példa: a hitel teljes összege: 3.000.000 Ft, futamidő: 60 hó, fix éves ügyleti kamat: 6,90%, teljes hiteldíj mutató (THM): 7,57%, folyósítási díj: 30.000 Ft, fix havi törlesztőrészlet: 59.262 Ft, fizetendő teljes összeg: 3.555.720 Ft.

 • OTP Bank - 2019-08-05 - Akciók meghosszabbítása október 5-ig

  Augusztus 5-től a bank változatlan feltételekkel meghosszabbította az Akciós személyi kölcsön igényelhetőségét, valamint az Online kuponkód kamatkedvezmény akciót október 6-ig. A Promóciós kuponkód kamatkedvezmény akció szintén október 6-ig hosszabbodott meg.

 • K&H Bank - 2019-08-01 - Személyi kölcsön egyedi döntési folyamattal

  A július 26-i hirdetmény kiegészült azzal, hogy a bank, illetőleg a bankkal szoros kapcsolatban álló vállalkozás (K&H Autópark Kft., K&H Ingatlanlízing Kft., K&H Befektetési Alapkezelő Zrt., K&H Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt., K&H Csoportszolgáltató Kft., K&H Jelzálogbank Zrt ) vezető testületének tagja, könyvvizsgálója vagy ezek közeli hozzátartozója személyi kölcsönt egyedi döntési folyamattal, a bank igazgatóságának jóváhagyásával igényelhet. K&H e-bankon vagy mobilbankon ezen személyek részére személyi kölcsön nem áll rendelkezésre.

 • Raiffeisen Bank - 2019-08-01 - Aktív számlahasználat kedvezmény feltételeinek változása

  Július 31-től az Aktív számlahasználat kamatkedvezmény esetében a bank a feltétel teljesítésének megállapításakor a következő tranzakciótípusokat vizsgálja: bankszámlán terhelt a) átutalás belföldön forintban, átutalás euróban (SEPA), átutalás egyéb devizában és minden egyéb eseti átutalás és rendszeres átutalás – állandó átutalás, b) beszedés - csoportos beszedés, c) készpénzfelvétel belföldön ATM-ből - bankkártyás/OKOSkártyás készpénzfelvétel ATM-ből és d) betéti - vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön, külföldön - bankkártyás/OKOSkártyás vásárlás. A minimális tranzakciószámra vonatkozó feltétel bármelyik tranzakció típussal teljesíthető. A feltétel teljesítésének megállapításakor az átutalás belföldön forintban tranzakciókat - saját számlák közötti tranzakciókat, rendszeres átutalásokat - saját számlák közötti tranzakciókat, átutalás euróban (SEPA) tranzakciókat- saját számlák közötti tranzakciókat, átutalás egyéb devizában tranzakciókat - a saját számlák közötti tranzakciókat a bank nem veszi figyelembe.

 • UniCredit Bank - 2019-08-01 - Babaváró kölcsön hitelkiváltásra is

  Az Ingatlanfedezet nélküli hitelek július 29-i hirdetményében a Stabil kamat személyi kölcsön kondícióiban nem történt változás. A hirdetményben az UniCredit Babaváró kölcsön felhasználási hitelcélja bővült hitelkiváltási céllal.

 • Takarék Kereskedelmi Bank - 2019-08-01 - Szervezeti és névváltozás

  Az augusztus 1-jei hirdetményben aktualizálásra került a hirdetményt alkalmazó hitelintézetek státusza (szervezeti és névváltozás). A személyi kölcsönök kondíciói nem változtak.

 • Raiffeisen Bank - 2019-07-17 - Új személyi kölcsön kamatkedvezmények

  Július 17-től újra van Új ügyfél kamatkedvzemény, melyet azok az ügyfelek vehetnek igénybe, akik 2019. május 16-án nem rendelkeztek Raiffeisen lakossági bankszámlával és a kölcsönigénylés kiállításakor nicsen lakossági hiteltermékük sem adósként, sem adóstársként. Új ügyfél kedvezmény: 4 százalékpont, Új ügyfél jövedelem250 kedvezmény: 8 százalékpont. A kedvezmény 2019.07.17-től 2019.09.30-ig kiállított személyi kölcsön igénylésekre érvényes.

  A Hitelkiváltás kamatkedvezmény megszűnik, helyette Hitelkiváltó és Hitelkiváltó Plusz kamatkedvezmények indulnak. A Hitelkiváltó kamatkedvezménnyel 5 százalékpont kamatkedvzeményt nyújt a bank, ha az ügyfél vállalja az aktív számlahasználat kamatkedvezmény feltételeinek teljesítését, és nem Raiffeisen banknál fennáló hitelt vagy kölcsönt vált ki, valamint a kölcsön összege az 1 millió forintot eléri vagy meghaladja. A Hitelkiváltó Plusz kamatkedvezménnyel 8,5 százalékpont kamatkedvezményt kaphatunk. A feltételek ugyanazok, mint a Hitelkiváltó kedvezménynél, de a kölcsön összege legalább 3 millió forint kell legyen. A Hitelkiváltó és a Hitelkiváltó Plusz kamatkedvezmény mértéke nem növelhető az Aktív számlahasználat kamatkedvezmény mértékével, függetlenül attól, hogy az Aktív számlahasználat kamatkedvezmény feltételét tartalmazza, ezen felül ezek a kamatkedvezmények más kamatkedvezménnyel sem vonhatók össze.

 • Provident - 2019-07-16 - Provident Bizalom Heti és Havi kölcsön

  A Provident 2019. július 16-tól kezdődően Provident Bizalom Heti Kölcsönt és Provident Bizalom Havi Kölcsönt is kínál azon ügyfeleinek, akik

  • kölcsönigénylési szándékuk jelzésekor a Providenttel kölcsönjogviszonyban állnak, azaz aktív kölcsönszerződésből eredően tartozásuk áll fenn (a kölcsönszerződés nem került felmondásra), vagy

  • kölcsönigénylési szándék jelzésekor ugyan már nem állnak kölcsönjogviszonyban a Providenttel, de legutolsó kölcsönüket (aktív kölcsönszerződés alapján fennálló tartozásukat) a jelzést megelőző 8 héten belül fizették vissza, ÉS

  • a Társaság által a hitelbírálati eljárás során figyelembe vett egyéb kritériumoknak megfelelnek.

  A Provident Bizalom Heti Kölcsön főbb jellemzői: igényelhető kölcsönösszeg 100.000 Ft – 570.000 Ft, futamidő 110 hét, éves ügyleti kamat 17,28%, THM 18,8%; 

  A Provident Bizalom Havi Kölcsön főbb jellemzői: igényelhető kölcsönösszeg 100.000 Ft – 1.500.000 Ft, futamidő 30 hónap, éves ügyleti kamat 17,44%, THM 18,9%.

   

 • UniCredit Bank - 2019-07-15 - Babaváró kölcsön indulása

  A július 15-i Ingatlanfedezet nélküli hitelek hirdetményében a Stabil kamat személyi kölcsön kondícióiban nem történt változás. A hirdetményben az UniCredit Babaváró kölcsön mai indulását tette közzé a bank.

 • Raiffeisen Bank - 2019-07-08 - Kamatkedvezmény Személyi Kölcsön Extra igénylésekre is

  Július 8-tól a Jövedelem400, és a Jövedelem250 kamatkedvezmény a Személyi Kölcsön Extra igénylésekre is igénybe vehető. A Személyi Kölcsön Extra a Raiffeisen Bank Személyi Kölcsön termékkel vagy Raiffeisen Újrakezdés Hitel Fedezet Nélkül termékkel már rendelkező ügyfeleinek szóló ajánlata, amelynek keretében a bank az arra jogosult ügyfelek részére a meglévő Személyi Kölcsön teljes előtörlesztésével, és új Személyi Kölcsönszerződés megkötésével biztosít plusz kölcsönösszeget

 • K&H Bank - 2019-07-08 - Kedvezőbb kamatok nem akciósan és további változások

  Július 8-tól a Kiemelt személyi kölcsön kamata 9,49%, a Személyi kölcsöné 12,99%, mely kamatokat mostantól nem akció keretében nyújtja a bank. Újratárgyalt fedezetlen kölcsön néven új terméket vezetnek be, melynek kamata 17,99%. Ezt a kölcsönt egyedi eljárás keretében kiválasztott ügyfelek vehetik igénybe.

  Az előzetes hirdetményben közzétett 7 üléses kedvezmény elnevezésű, 5,5%-os mértékű kamatkedvezményt nem vezette be a bank, azonban a Kiemelt személyi kölcsönt igénybe lehet venni 100.000 Ft-os jövedelemigazolás mellett, ha a hiteligényléssel egyidejűleg, de legkésőbb a bírálat időpontjáig a „Nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásra való jogosultságot megállapító határozat" benyújtásra kerül. A Kiemelt személyi kölcsön igénybevételének feltétele alapesetben nettó 300.000 Ft jövedelem igazolása.

 • Cofidis - 2019-07-05 - Megújuló Hitel referenciakamata és hitelösszege emelkedett

  A Cofidis Megújuló Hitel referenciakamata, a 6 havi BUBOR 0,27%-ról 0,30%-ra emelkedik, a 2019. július 1-jétől érvényes ÁSZF szerint. A kamatfelárak nem változnak, viszont mostantól 1,5 millió forintig bővül az igényelhető hitel összege (az eddigi 1 millió forintról). A kamatfelár az új hitelösszegeknél: 1.050.000 Ft-ig 20,40%, 1.100.000 Ft-tól 1.500.000 Ft-ig 19,60%. Megújuló Hitel 1.000.000 Ft 46 hónap futamidőre 20,70%-os THM-mel igényelhető, 30.753 Ft havi törlesztőrészlettel, és 1.414.628 Ft-ot kell összesen visszafizetni (biztosítás nélkül).

  A Fapados kölcsön és az Adósságrendező kölcsön ÁSZF-je tartalmazza a termékek Hirdetményeit is, ám a kamatokat már nem teszik közzé. A Hirdetmény már csak az egyéb költségeket és díjakat tartalmazza, amiben július 1-től nem volt változás. Az ÁSZF-ekben a változás csak annyi, hogy az 1.3 pontokból törölték a tértivevényes levélben történő megküldést.

 • MagNet Bank - 2019-07-04 - A Személyi kölcsön nyitási akció meghosszabbítása

  A Személyi kölcsön nyitási akciót meghosszabbította a bank a 2019. december 31-ig befogadott személyi kölcsönökre vonatkozóan. Az akció keretében nem kerül felszámításra a folyósítási díj. A kamatok és a THM értékek nem változtak.

 • Sberbank - 2019-07-04 - Árgarancia akció meghosszabbítása

  Az ingatlan.com Extra személyi kölcsön, a Fair Plusz, Fair Expressz Plusz és az Adósságrendező Plusz személyi kölcsönök árgarancia akcióját meghosszabbította a bank 2019. december 31-ig.

 • Provident - 2019-07-03 - 4 heti vagy 1 havi törlesztőrészlet-kedvezmény promóció

  A promócióban a Provident azon ügyfelei vehetnek részt, akik a promóció időszakában kölcsönjogviszonyban állnak a Providenttel, azaz aktív kölcsönszerződésük van, és 2019. július 2. és 2019. augusztus 26. napja között egy újabb 110 hetes futamidejű, vagy 24, illetve 30 hónapos futamidejű kölcsönszerződést kötnek a Providenttel.

  Akciós kedvezmény:
  A Provident a 110 hetes futamidejű kölcsön esetén a kölcsönszerződésben, illetve a mellé opcionálisan igényelt otthoni szolgáltatás nyújtására vonatkozó megbízási szerződésben rögzített heti törlesztőrészlet négyszeresének megfelelő összegű kedvezményt, 24 vagy 30 hónapos futamidejű kölcsön esetén pedig a kölcsönszerződésben, illetve a mellé opcionálisan igényelt otthoni szolgáltatás nyújtására vonatkozó megbízási szerződésben rögzített törlesztőrészletnek (1 havi részlet) megfelelő összegű kedvezményt ad a teljes visszafizetendő összegből. 

  Az akció időszaka: 2019. július 2. – 2019. augusztus 26.

 • K&H Bank - 2019-07-02 - Változások a személyi kölcsönök kondícióiban július 8-tól

  A bank weboldalán előzetesen közzétette július 8-tól hatályos hirdetményét, amiben a 2018. július 1-i akciós kamatok változnak nem akciós kamattá, tehát a személyi kölcsön kamata nem akciósan 12,99% marad, és a kiemelt személyi kölcsönt kamata nem akciósan 9,49% marad. Ezzel egyidőben új terméket vezetnek be Újratárgyalt fedezetlen kölcsön néven, melynek kamata 17,99%. Ezt a kölcsönt egyedi eljárás keretében kiválasztott ügyfelek részére nyújtja a bank.

  Munkabérátutalási kedvezmény gépkocsivásárlás támogatással hitelcél esetén (7 üléses kedvezmény) néven új kamatkedvezményt is bevezetnek, ennek mértéke 5,5% lesz. A kedvezmény igyénybevételének feltétele legalább havi nettó 100.000 forint jövedelem utaltatása a bankhoz, valamint a „Nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásra való jogosultságot megállapító határozat" benyújtása.

 • Erste Bank - 2019-07-01 - A kamatok nem, de a THM-ek változtak

  A július 1-jei hirdetményben a Most Személyi kölcsön és a Most Extra Személyi Kölcsön kamatai nem változtak, azonban a THM-ek 0,01-0,05 százalékponttal magasabbak lettek néhány esetben.

 • MKB Bank - 2019-07-01 - A szerződéskötési dátum miatti reprezentatív példa módosulás

  A július 1-jei hirdetményben a személyi kölcsönök kondíciói nem változtak, csak a Frissítő folyószámlahitel referenciakamata változott. Az új terméktájékoztatókban a THM számítása során figyelembe vett szerződéskötési dátum módosult 2019. június 30-ról 2019. szeptember 30-ra. Ennek következtében a személyi kölcsönök reprezentatív példáinak adatai változtak.

 • Raiffeisen Bank - 2019-07-01 - Hitelfedezeti Biztosítás (UNIQA) 2019. évi nyári promóció

  Személyi Kölcsön Hitelfedezeti Biztosítás (UNIQA) 2019. évi nyári promóció indult, melynek keretében 2019. július 1-től 2019. szeptember 30-ig minden Személyi Kölcsön termékkel rendelkező ügyfelének, aki újonnan igényelt vagy meglévő Személyi Kölcsön terméke mellé UNIQA Hitelfedezeti Biztosítást köt, az első 2 havi biztosítás díját a bank jóváírja.

  Fentieken túl a június 28-án véget ért "Új ügyfél" kamatkedvezmény akciót és a május 2-án véget ért Online regisztrációhoz kötött jóváírás akciót a bank törölte az új hirdetményből.

FONTOS! Nem biztos, hogy a kiválasztott hitelt meg is kaphatod.
A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni.
Az egyes termékek ugyanazon szempontok szerint kerültek összehasonlításra, ugyanakkor sorba rendezésükre, kiemelésükre nem feltétlenül objektív összehasonlítás eredményeképpen kerül sor. Azaz a feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, de módosításra kerülhet az adott termék megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A színes kerettel kiemelt vagy "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetése. A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni. Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni.
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál az "Tovább" gomb/felirat sem látható.